Solutii si idei pentru scoala online si hibrida

Impreuna cu Ionut Balan, co-host-ul meu pentru acest episod, am discutat despre scoala online, posibilitatea scolii hibride si cum ar trebui sa functioneze acestea in conditiile speciale cauzate de pandemia de COVID-19.

Fiind amândoi părinți și oameni din zona de tech, discutăm cum se poate realiza școala în mod online (la distanță) sau în mod hibrid. Ce piedici și ce avantaje există pentru toate cele trei scenarii posibile.

Am discutat cu Ionuț, pe care îl știi deja din episodul 91, despre soluții tehnice, hardware și software care ar facilita atât predatul cât și învățatul, în condițiile cauzate de pandemia de COVID-19.

În discuția noastră, uneori cu părare de rău sau cu critică, am comentat de ce prima sarcină a școlii (la distantă sau în persoană) este să învețe pe elevi sau studenți cum să învețe. Acest aspect este acum cu atât mai important decât înainte, datorită limitărilor impuse de o posibilă forțare a studiului la distanță, pentru a reduce riscul infectărilor cu SARS-CoV-2.

Deoarece înțelegem că nu toată lumea dispune de bugete mari, am prezentat soluții hardware pentru diferite bugete, atât pentru părinți cât și pentru cadrele didactice, de la un smartphone mediu, până la laptop-uri, trecând prin tablete și smart TV-uri și cum se pot ele utiliza.

Înțelegem și, din păcate, cunoaștem și cadre didactice care pur și simplu nu pot sau nu vor să se adapteze anului 2020 (în mare parte datorită prostiei sau pe motive de lene). Astfel, nu am uitat să îi "punem la colț" sau să îi "tragem de urechi", pentru simplul motiv că așa ceva nu se face! Mai mult decât atât, am discutat ce soluții ar fi pentru raportarea sau forțarea responsabilizării cadrelor didactice incompetente.

Spre final, Ionuț ne-a oferit o serie de resurse alternative pentru studiul individual sau care ar putea aduce plus-valoare cadrelor didactice binevoitoare să le utilizeze.

Am încheiat punctând cum se pot asista colegii, între ei, utilizând tehnologia, păstând componenta de distanțare socială.

Link-uri și resurse:

Sponsori și susținători:

Mulțumim susținătorilor acestui episod:

  • eMag
    Produse hardware pentru școala online.